Moravský kras a Bitva u SlavkovaZ2012043

1 denní výlet po stopách největší vojenské bitvy na našem území, spojený s návštěvou nejatraktivnější části Moravského krasu - Punkevní jeskyně. Nenáročný výlet je vhodný pro celou rodinu. Sugestivní multimediální expozice Bitvy u Slavkova v památníku Mohyla míru i plavba lodičkou po ponorné říčce Punkvě, či cesta lanovkou na okraj propasti Macocha jistě zaujme i ty nejmenší.

ZÁJEZD JIŽ PROBĚHL

Nástupní místa:
Bukovanský mlýn***, Bukovany - 08:15
Penzion/CK Régio***, Kyjov - 08:25

Program:
08:15 - odjezd od Bukovanského mlýna***, Bukovany
08:25 - odjezd od penzionu Régio***, Kyjov
10:00- příjezd na Skalní mlýn
Skalní mlýn je výchozím místem do nejatraktivnějších míst centrální části Moravského krasu. Možnost občerstvení či nákupu suvenýrů. Výchozí místo pro nástup na ekovláček jedoucí k Punkevní jeskyni.
-transfer vláčkem k Punkevní jeskyni
10:40 -prohlídka Punkevní jeskyně s průvodcem spojená s plavbou po ponorné říčce Punkvě
Punkevní jeskyně je nejnavštěvovanější jeskyní Moravského krasu. Prohlídková trasa vede dómy s unikátní krápníkovou výzdobou a zavede návštěvníky také na dno propasti Macocha. Nejatraktivnější částí prohlídky je jistě podzemní plavba na lodičkách po ponorné říčce Punkvě.
12:00 - přesun lanovkou na horní můstek propasti Macocha (vyhlídka z horního, pro zájemce též z dolního můstku)
12:30 - 13:30 - přestávka na oběd v restauraci chaty Macocha, případně občerstvení u horního můstku
13:30 - 13:45 - přejezd mikrobusem k chrámu ve Křtinách
Chrám Jména Panny Marie ve Křtinách- chrám z dílny významného stavitele italského původu Jana Blažeje Santiniho. Bývá nazýván barokní perlou Moravy, na jeho výzdobě se podíleli nejvýznamnější evropští umělci období baroka.
14:15 - 15:15 - přejezd na památník bitvy u Slavkova - Mohyla míru, po cestě zastávka na vrcholu Žuráň
Žuráň -památné místo slavkovské bitvy, původně velitelské stanoviště císaře Napoleona je označeno reliéfní mapou znázorňující pohyby vojsk. Místo nabízí výhled na celé Slavkovské bojiště.
15:30 - 16:30 - prohlídka Mohyly míru a návštěva expozice s multimediální prohlídkou Bitvy u Slavkova
Mohyla míru - první mírový památník v Evropě, vystavěn v secesním stylu ve tvaru staroslovanské mohyly. Uvnitř památníku je kaple s kostnicí. Stavba se vyznačuje unikátní akustikou. Poblíž se nachází muzeum s expozicí Bitvy u Slavkova.
cca 18:00- návrat do Kyjova a Bukovan

Cena: 675 Kč / dospělá osoba, 525 Kč / dítě (věk 3-15), 595 Kč / penzista

Cena zahrnuje: dopravu minibusem, průvodce po celou dobu zájezdu, vstup do Punkevní jeskyně, vstup do památníku Bitvy u Slavkova, transfer ekovláčkem a lanovkou v Moravském krasu

Cena nezahrnuje: pojištění

Poznámka: Tento výlet je pořádán každou středu o letních prázdninách 2012 jako fakultativní výlet k letním pobytům na Bukovanském mlýně a penzionu Régio. Dítě do 2 let vč. bez nároku na místo v busu ZDARMA..

Objednávky: CA Régio, Palackého 205, Kyjov (518 307 711 a 12, e-mail: prodejna@chata.cz)

TOPlist